БГ EN

Дипломатическо нашествие в Бургас заради европейското по водна топка

Снимки: Светозар Добричков, Николай Кръстев
Снимки: Светозар Добричков, Николай Кръстев
24-07-2019 12:16 | Николай Кръстев

 

Голяма дипломатическа активност се забелязва около европейското първенство по водна топка за юноши U15 в Бургас.

 

Мачовете вече бяха наблюдавани от един посланик и един консул у нас, а предстои визита на поне още един ръководител на чуждестранна мисия.

 

Любопитно съвпадение е, че и тримата висши дипломати, проявили интерес към мъжкия спорт водна топка, обявен за най-трудния в света, са дами.

 

Няколко седмици преди континенталния шампионат Българската федерация по водна топка разпрати официални покани до мисиите в страната ни, чийто отбори се класираха за първенството.

 

Съжаление, че поради летния отпускарски сезон посланиците не са в България, веднага изразиха от 4 посолства.

 

В неделя специално за мача Грузия - Русия (9-9) пристигна Н. Пр. Тамара Лилуашвили – посланик на Грузия в България. Пред басейна тя бе посрещната от Петър Петров, председател на БФ Водна топка. Г-жа Лилуашвили изгледа двубоя със знаменце на Грузия в ръка. И в компанията на съпруга и сина си, и на още десетина грузинци. Накрая бе видимо разочарована от изравняването, до което руснаците стигнаха в заключителните секунди на мача.

 

Н.Пр. Тамара Лилуашвили, посланик на Грузия у нас и Петър Петров, председател на БФ Водна топка във фоайето на басейн „Парк Арена ОЗК“ в Бургас

Във вторник от Варна пристигна базираният там консул на Словакия г-жа Едита Благоевова. Дамата също бе придружена от служители на мисията, но стана свидетелка на загуба на отбора, който подкрепяше. Защото Словакия отстъпи пред един от фаворитите за титлата Хърватия със 7-15.

 

На трибуните обаче словаците имаха пълна доминация, защото тяхната агитка от около 50-ина запалянковци е сред най-гласовитите в модерния плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“.

 

В БФ Водна топка пристигна и запитване за разписанието на състезателната програма на европейското през уикенда.

 

Да гледа полуфиналите в събота и финалът за златните медали в неделя планира посланикът на Черна гора Н.Пр. Снежана Радович, която също планира да пристигне в Бургас със съпруга си.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, европейско първенство, парк арена, бургас
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини