БГ EN

Петобойците завършиха с осмо място в света

Снимка: Iliev Sport Agency
Снимка: Iliev Sport Agency
24-07-2019 19:43 | Димитър Василев


Повече от добро класиране направиха Светла Згурова и Любомир Германов в смесената щафета, завършвайки на 8-то място от 36 състезатели на световното първенство по модерен петобой до 17 годишна възраст в София.


Двамата имаха имаха и шанс за медал, но в последната стрелба Германов нямаше късмет и се забави, а след това беше изпреварен от няколко атлети. Последната дисциплина започна по най-добрия начин за родната ни двойка.


Станалата преди дни Световна шампионка в индивидуалната надпревара при девойките U17 Светла Згурова стартира и стреля отлично в двете стрелби и бягането 2х800 м, като предаде щафетата на Германов втора, само на 0,6 секунди след Лили Баса от Унгария.

В крайна сметка нашите влязоха в Топ 8, което беше и целта пред тях от треньорското ръководство.


Шампиони станаха Моута Мохамед и Исмаил Малак от Египет, втори със среброто са Естер Фернандес/ Морис Клинкерт ( Германия), а трети Сам Коб и Анабел Дентон от Великобритания.

Призьорите бяха наградени от Георг Георгиев- зам. министър на МВнР и председател на младежката организация на ГЕРБ. В проведените през последните 7 дни световни първенства по модерен петобой до 17 години и до 19,  участие взеха 326 състезатели от 40 държави.

Надпреварите се проведоха на закрития басейн” Диана” и на територията на Национална спортна академия „Васил Левски”.


България записа историческо постижение, след като за първи път в историята на този спорт имаме световна шампионка в индивидуалната надпревара до 17 години.

Светла Згурова направи и още едно постижение, класирайки се на 17 –то място от участвали 97 състезателки при U19 на  първенството.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: светла згурова, модерен петобой
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини