БГ EN

Бургас ще строи басейни на 2-3 г.

28-07-2019 15:13 | Васо Чинаски

 

Бургас ще строи плувни басейн на всеки 2-3 години.

И това намерение е ключово за превръщането на Бургас във водещ център на плувните центрове.

Кметът на града Димитър Николов го обеща пред ръководството на Европейската лига по плувни  спортове (ЛЕН).

 

Също и пред делегациите на 16-те държави, участници на историческото първо континентално първенство по водна топка за юноши до 15 г.

 „За Бургас това е първо първенство в плувните спортове от такъв ранг. Със сигурност в момента ние не сме най-добрият град домакин, но ви обещавам, че ние ще станем най-добрият град, организиращ шампионати от най-висок ранг. Надявам се да сте останали с прекрасни впечатления от Бургас, защото това е един от градовете в страната, които имат амбиции да бъдат силни във водната топка и политиката на Общината е на всеки две-три години да изгражда по един нов басейн", заяви Димитър Николов по време на специалната гала".


Кметът на Бургас получи специален подарък - топка с автографи на треньорите на всички финалисти, делегатите на ЛЕН, съдиите и ръководителите на БФВТ.

Членът на Бюрото на ЛЕН Александър Шостар благодари за положените усилия и на градоначалника, и на президента на Българската федерация по водна топка Петър Петров.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, европейско първенство, парк арена, бургас
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини