БГ EN

Баблаков и Левтеров блестят с рекорди

Здравко Баблаков. Снимка: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
Здравко Баблаков. Снимка: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
03-08-2019 21:52 | Иван Цанов

В съботния ден на провеждащото се в София държавно лично-отборно първенство по плуване за юноши и девойки старша възраст (15-17 г.) бяха поставени три нови национални рекорди за възрастта в индивидуални дисциплини и един клубен рекорд в щафета.

 

Над всички стоеше Здравко Баблаков (Боляри 2009), който е трениран от доц. Цветанка Дилова-Нейкова.

 

Преди обяд плувецът от старата столица фиксира на 50 м бруст 28.36 сек., което е рекорд на републиката.  

 

След обяд смаза конкуренцията на 100 м бруст с отличното време от 1:02.66 мин., което отново бе национален рекорд за юноши старша. Този резултат се очертава като най-силният изобщо на първенството.

 

Баблаков е плувец с огромен потенциал и вероятно тепърва ще подобрява още резултатите си и то чувствително. Плува забележителен бруст, мотивиран е подобаващо и неговата треньорка е с научно звание „доцент“ – рядкост за нашата република.  

 

Талантът на Славия Сф Калоян Левтеров отново напомни за себе си, като на 50 м гръб преплува дистанцията за 26.76 сек. – рекорд на Република България за 15-17-годишни. Негов треньор е Жорж Станкович, който е от прочутата плувна фамилия Станкович.  

 

Смесената щафета девойки на ПСК Черно море Вн в състав Калина Николаева, Божидара Орленко, Азра Янък и Александра Русева завърши с време от 4:29.08 мин. – нов клубен рекорд.

 

Трябва да се отбележат и двата златни медали на Жанет Ангелова от Акулите на 100 м св. стил с време от 58.99 сек. и на 200 м св. стил с резултат от 2:06.71 мин. Времето на 100-ака e особено силно.

 

Състезанието завършва на басейн „Диана“ със стартове в неделя от 9:30 часа.   

 

Виж резултатите ТУК

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Здравко Баблаков, Калоян Левтеров, ДЛОП юноши и девойки старша София 2019
КоментариDelfina

Спринт
Други новини