БГ EN

Сериозен удар за КПС Варна в Унгария

Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
06-08-2019 10:31 | Николай Кръстев

 

Много сериозен удар направиха отборите на КПС Варна на един от най-големите турнири по водна топка за подрастващи в Европа – DIAPOLO CUP 2019 в Сетнеш.

Трите селекции на варненския клуб записаха много силни класирания – второ място в групата 2003+, трето във възрастта 2005+ и четвърто в 2007+.

Всичко това постигнато при много здрава конкуренция по на десетина отбори във всяка възрастова група, а общият брой на отборите, играли сега в унгарския град Сентеш, е 42.

Освен това за първи път български отбор стига до финалния мач – това стана при 16-годишните.А по традиция в Сентеш мачовете за титлите последния ден  се играят в присъствието на всички отбори, както и пред много публика от града.

 

Във финала КПС Варна отстъпи на домакина Сентеш със 7-17, но преди това записа още една загуба от Сентеш със 7-20 и последователни победи над датския Листруп Своминг с 10-8, израелския Петах Тиква с 18-6 и над националния отбор на Саудитска Арабия с 10-3.


При 14-годишните (2005+) КПС Варна също записа 3 победи и една загуба – 10-7 срещу унгарския Чомград, 14-10 срещу Листруп Своминг (Дания), 18-10 срещу английския Челтенъм и 11-13 срещу литовския Каунас. В малкия финал за бронза българите драматично надделя над Сентеш с 8-7.


При 12-годишните варненци отстъпват с 4-12 пред Сентеш и с 13-16 пред молдовския Делфин (Кишинев) и с 13-18 пред унгарския Слагелсе, но печелят срещу финландския Турку с 11-7 и с 13-7 пред Земплени (Унгария).


Петима от играчите на КПС Варна са с призове за най-добри играчи в отделните категории и възрасти – Петър Малкочев, Георги Велков, Максим Бахчеванов, Валентин Антонов и Берк Кючуков.

 

С цялостното си участие в Сентеш клубът на КПС Варна определено се превърна в един от най-сериозните участници в тазгодишното издание на авторитетната и много масова надпревара в унгарския град. Практиката е клубовете да пристигат с по няколко гарнитури и да играят в различните възрастови групи и от тази гледна точка КПС Варна общо стана един от най-успешните клубове в турнира това лято.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: кпс варна, контроли
КоментариDelfina

Спринт
Други новини