БГ EN

Плувците на лагер в Хърватия преди световното

10-08-2019 15:48 | Василен Димитров

 

 

Петимата плувци, които ще представят България на световното първенство за юноши и девойки в унгарската столица Будапеща, ще направят лагер в Хърватия непосредствено преди това.

В Риека от петък тренират Йордан Янчев, Йосиф Миладинов, Здравко Баблаков, Калоян Левтеров и Павел Банчев.

Без девойки.  

Практически това е съставът от европейското първенство в Казан, където нашите записаха пет финала и още два полуфинала, Миладинов стана вицешампион на 100 м бътерфлай,  и паднаха общо 10 мъжки национални рекорда и 8 в старшата.

Самото световно първенство ще се състои от 21 до 25 август.

Очаква се солидна българска група от родители, съотборници и приятели на българските плувци.

Самият лагер в Хърватия е уреден от генералния секретар Димитър Бобев, който работи 30 години в страната, а сега ще бъде отново в амплоато на треньор, заедно с генералния мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски.  

В Риека нашите ще са около десетина дни.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: йосиф миладинов, йордан янчев, калоян левтеров, павел банчев, здравко баблаков, световно пъвенство, будапеща, кристиян минковки, димитър бобев
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини