БГ EN

Жан Тушанов: На световното за ветерани всеки се чувстваше значим

Снимки: Личен архив на състезателите
Снимки: Личен архив на състезателите
23-08-2019 15:01 | Василен Димитров

 

 

На световното първенство по плувни спортове в южнокорейския град Гуанджу всеки се чувстваше значим, заяви го водачът на българската група Жан Тушанов.

На 19-ия шампионат за мастъри родната група бе от 11 състезатели и нашите взеха общо 27 отличия, три от тях златни.

Имахме три отбора - София Мастърс, бургаският Черноморец и варненския Албатрос 2001.  

Тушанов коментира пред BGswim.com впечатленията от първенството.

„Световното първенство за ветерани, състояло се от 5 до 18 август, впечатляваше с изключителната си спортна база - просторна, грандиозна и колоритна. Състезанията се провеждаха едновременно и на плувния и на скоковия басейн.

 

По този начин публиката следеше и двата атрактивни спорта.Всеки един от участниците, било то състезател по плуване или скокове във вода, се чувстваше значим и горд, че е част от този международен форум. За загрявка бяха предоставени два 50- метрови басейна - вътрешен, а другият –външен, временно изграден.

Корейците са добронамерени, услужливи и лъчезарни хора. Като не говорим само за доброволците, които се грижеха за пребиваването ни басейна, давайки ни информация, подсигурявайки ни комфортни условия, храна, напитки, стоки, забавления и други неща.

 

Но и местното население, което беше положително настроено към множеството от хора, дошло от различни краища на света. Това беше едно перфектно организирано състезание, в далечната за нас като култура - Южна Корея, с климат топъл и влажен, неблагоприятен и чужд за повечето от участниците, оставайки у нас незабравими моменти, за много сбъднати мечти, медали и веселие.“

 

Жан Тушанов - крайният вдясно

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ветерани, мастърс, световно първенство, южна корея, жан тушанов
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини