БГ EN

Откриха басейна в 55 СУ "Петко Каравелов“ в София

Снимки: Николай Кръстев
Снимки: Николай Кръстев
20-09-2019 12:03 | Николай Кръстев

 

Новият басейн в столичното 55 СУ „Петко Каравелов“ в район „Студентски“ вече е факт.

 

Лентата прерязаха кметът на района Димитър Дилчев и директорът на училището Таня Иванчева. На практика басейнът е изцяло реновиран – с подменена облицовка, нови съблекални и инсталации.

„Пожелавам много нови плувци да бъдат обучени в това прекрасно съоръжение, което е гордост за всяко училище – каза Дилчев. - Сигурен съм, че с този басейн часовете по физическо ще станат още по-приятни за учениците.“


„Благодаря на г-н Дилчев за подкрепата – заяви Таня Иванчева. - Без нея днес нямаше как да открием този хубав басейн“.


Възпитаници на спортното училище „Ген. Владимир Стойчев“ демонстрираха четирите плувни стила, плувни упражнения и щафета пред малките ученици, които след това направиха първия си урок по плуване.
„Цялата инвестиция, осигурена от Столична община, е 230 хиляди лева – уточни след церемонията Дилков. - Стопанисването на басейна занапред е изцяло работа и грижа на училището. Убеден съм, че г-жа Вълчева ще се справи. Планираме догодина за започнем строителството и на спортна зала в двора на това училище. С 1400-те си ученици то е едно от най-големите и ще е много хубаво да е за пример и със спортната си база.“„След като имаме басейн според нормативната база ще получаваме средства за издръжката му от Столична община – сподели Иванчева. - Имаме достатъчно много ученици, чийто часове и занимания ще запълнят изцяло графика на басейна.“

Вижте галерията ТУК

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: плуване, училище
КоментариDelfina

Спринт
Други новини