БГ EN

Парната баня подобрява кръвоснабдяването

Снимки: Снимки: inlifehealthcare.com
Снимки: Снимки: inlifehealthcare.com
23-09-2019 11:01 | spa.bg

 

Парната баня е помещение, което се затопля с помощта на пара. Хората я използват за релаксация, облекчаване на някои медицински състояния, детоксикация или като част от разкрасителни процедури.

Най-често се среща в спа хотели и центрове и фитнес зали.

 

Стрес, умора, натоварено ежедневие, липса на свободно време… Всички ние живеем в изключително динамичен свят, който до голяма степен ангажира нашия делник.

Така забравяме да си доставим някакво удоволствие, което ще ни накара да се почувстваме щастливи и отпочинали. Запознайте се с един от най-известните начини за релакс от древни времена – парната баня.

Нежно въздействие върху тялото

 

Парната баня се категоризира като влажен вариант на финландската сауна и е подобна на хамама.

Обикновено излъчва топлина около 45°С при влажност на въздуха, която е близка до 100%. Тя е превъзходен начин за детоксикация (прочистване на тялото от вредни вещества).

Същевременно се осигурява и противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо действие.

Благодарение на ароматизиращата система се създават допълнителни сетивни удоволствия.С грижа за здравето и красотата

 

Всеизвестен факт е, че парната баня се съчетава с редица разкрасителни процедури. След прекарване на известен период от време в помещението, различните козметични средства проникват по-добре в кожата и са по-ефикасни.

Ето и най-съществените ползи на парната баня за здравето и красотата:

 

Подобрява кръвоснабдяването

Чрез разширяването на кръвоносните съдове до цялото тяло достига повече кръв и значително се подобрява кръвоснабдяването.


Детоксикира

Благодарение на по-голямото отделяне на телесни течности тялото се пречиства от опасни токсини. Интензивното потене разтоварва бъбреците отлично.


Премахва мазнините и мъртвите клетки – влагата освежава и тонизира тялото. Порите се отварят и клетките на епидермиса се регенерират.


Прочиства дихателните пътища – парната баня стимулира отделителната функция на бронхите. Също така способства за увеличаване капацитета на белите дробове.


Релакс

Терапиите с парна баня действат релаксиращо и са изключително благоприятни за нервната система.

 

Ценни съвети

 

Ако искате да извлечете максимума от процедури в парната баня, следвайте тези съвети, които са изключително ценни и ще ви помогнат да се справите със задачата.

 

Минете през тоалетната преди процедури. Все пак тялото ще започне да отделя токсините от вашето тяло и е добре стомаха и червата ви да са празни.


Вземете душ. Преди да започнете, отделете време бърз душ. Освен че ще премахнете мръсотията от тялото си, това ще ви помогне да отделите повече пот по време на процедурите.

Не влизайте в парната баня след като сте консумирали храна или алкохол.


Преди и след парната баня пийте вода, чай или сок.


Редуцирайте движенията.

По време на престоя си в помещението не правете излишни движения. Просто се отпуснете.

След излизане от парната баня вземете хладен или студен душ. По този начин вече чистите пори ще се затворят.


Може да нанесете хидратиращи кремове след процедурите.

Не прекалявайте.

Прекарвайте около 10-15 минути в парната баня.

Препоръчваме да правите по три процедури максимум, както и да взимате хладни душове за да намалите температурата на тялото си. Ако прекалите може да си докарате значителни проблеми.

 

Силата на парната баня е значителна.

Следвайки нашите съвети за отрицателен период от време ще се наслаждавате на промяната. Вие ще сте в пълна хармония със своето тяло и естественото равновесие на организма ви ще бъде постигнато.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: СПА, парна баня, хамам, расул, римска баня, здраве, любопитно, полезно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини