БГ EN

48 британски плувци тренират за Токио по специална програма

Адам Пийти. Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
Адам Пийти. Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
24-09-2019 09:28 | Василен Димитров


Великобритания афишира амбициите си за силно присъствие в олимпийския басейн догодина, обявявайки списък от 48 плувци, влизащи в специална програма за игрите в Токио.


Лидери в разширения състав са суперзвездата Адам Пийти и съотборниците му от златната смесена щафета на 4 по 100 м от световното първенство в Южна Корея – Люк Грийнбенк, Джеймс Уилби (състезавал се в сериите при квартетите и вицешампион на 100 м бруст), Джеймс Гай и Дънкан Скот.

„Както винаги беше осъществен изключително задълбочен процес на подбор, анализиращ миналите и настоящите резултати на спортистите. Бе направена стабилна оценка на потенциала им да спечелят медали както на предстоящата, така и на бъдещите олимпиади“, обясниха от от Британската плувна федерация целта на програмата British Swimming World Class Programme (WCP)

Селектираните ще бъдат викани на лагери и за силни състезания в олимпийската година.

Също така ще се възползват от уникалния шанс за ползват иновациите на световна спортна наука и медицина. Ще получават всеобхватна подкрепа на Националния институт по спортни програми в Обединеното кралство.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Адам Пийти, плуване, олимпийски игри, Токио, Великобритания
КоментариDelfina

Спринт
Други новини