БГ EN

Далия и Антъни са победителите в конкурсите Мис и Мистър BGswim

Далия Пенкова спечели със солиден аванс. Снимки: Алекс Филипов и Евгени Цеков
Далия Пенкова спечели със солиден аванс. Снимки: Алекс Филипов и Евгени Цеков
27-09-2019 12:58 | Василен Димитров

 

Най-добрият български плувец – Антъни Иванов и Далия Пенкова – водеща фигура в артистичното плуване, са победителите в конкурсите Мис и Мистър BGswim 2019, организирани от едноименния сайт и ЕС Медиа.

И двамата са участници от последното световно първенство в сините спортове в Южна Корея и са най-титулуваните носители на короните в 3-годишната история на проявата.

Антъни (Вихрен, Сандански) и Далия (Аква Спорт, Варна) имаха солиден аванс пред подгласниците си и в предварителната и решаващата фаза на гласуването.Втори в конкурса Мистър BGswim 2019 е най-добрият ни гърбист, мултирекордьор и финалист от европейското първенство за юноши в Казан Калоян Левтеров  (Славия).

Трети е асът в скоковете във вода Димитър Исаев (Витоша, София), чието присъствие в Топ 3 покрива третия от плувните спортове в тазгодишната кампания.

Подгласничка на Далия Пенкова за Мис BGswim е Габриела Димитрова, която е приятелка на Антъни и му е съотборничка във Вихрен (Сандански).

Тройката оформи друга красива плувкиня – Весела Димитрова (Инвиктус, Плевен).

Офицалното награждаване на мис и Мистър BGswim 2019 ще бъде по време на стилна церемония в хотел Мейсън София на 14 октомври.

Победителите ще бъдат заснети във фотосесия за специален календар, който ще покаже красивата страна на спорта и ще популяризира активния начин на живот.

В него ще са и победителите в конкурсите за Мис и Мистър BGathletic, BGbasket и BGvolleyball и BGswim.

Ето и подреждането в Топ 5 на Мис и Мистър BGswim 2019 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Мис и Мистър BGswim.com, Спринт, конкурси, Антъни Иванов, Далия Пенкова
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини