БГ EN

Колко често да си сменяме хавлията

30-09-2019 13:42 | Обекти.бг

 

Не забравяме да проверим срока на годност на млякото. Знаем и колко време издържат козметичните продукти.

За съжаление не обръщаме внимание на онези вещи в нашата къща, които ползваме много повече, отколкото би трябвало.

 

              В банята


Гъба
– 2 седмици;

Кисе – 6 месеца


Гъбите и кисето са развъдници на гъби и мухъл. Естествените и синтетични продукти от този тип могат да бъдат варени в гореща вода. По този начин ще убиете бактериите, развиващи се в тях.


Хавлия
– 1-3 години


Мокрите хавлии са перфектни развъдници на бактерии. Дори и да ги перете постоянно, няма да успеете да се преборите с тях.


Четка за зъби
– 3 месеца


Разбира се, четката за зъби трябва да се смени, веднага след като четината по нея се изхаби. Не е лошо да си купите и нова, ако сте изкарали настинка или грип. В противен случай рискувате да се заразите отново.


            Тоалетката


Четка за коса/гребен
– 1 година


Не забравяйте, че трябва да ги почиствате добре поне веднъж седмично. Ако пък четката ви е с естествен косъм, това означава да я сменяте на 7-8 месеца.


Парфюм, дезодорант, тоалетна вода
– 1-3 години


Парфюмите и дезодорантите съдържат есенции, които траят 3 години, когато се съхраняват затворени и 2, когато се отворят. Тоалетната вода пък – 4 години, когато е затворена и 2 – когато се отвори.

        В спалнята

Възглавници – 2-3 години


С времето която и да е възглавница се превръща в дом на акари. Освен това губи формата си и това може да доведе до сериозни болки във врата.


Пантофи
– 6 месеца

Пантофите са идеални за разпространението на гъбични инфекции. Съответно трябва да ги перете колкото се може по-често. 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: хавлия, баня, хигиена
КоментариDelfina

Спринт
Други новини