БГ EN

Гребците ни имат спешна нужда от две нови лодки

02-10-2019 12:00 | sportal.bg

 

Българското гребане има спешна нужда от две нови лодки, с които най-добрите ни състезатели да се борят за квоти за Летните олимпийски игри в Токио 2020.

Това обяви президентът на централата Свилен Нейков, който се надява на съдействия от Министерството на младежта и спорта, тъй като лодките са на стойност близо 15 000 евро едната.

Те ще бъдат за най-големите ни надежди в този спорт - Кристиян Василев и Десислава Ангелова. Сегашните им лодки са изминали вече съответно 20 000 и 10 000 километра, което ги прави неконкурентноспособни. Квалификацията, на която българските гребци ще гонят олимпийски квоти ще се състои догодина през месец април в италианския град Варезе.

"Преминахме през много силна година. Нашите състезатели се представиха много добре на фона на нарастващата конкуренция. Започваме подготовка за покриване на олимпийски квоти през април на европейската квалификация във Варезе. Кристиан Василев и Десислава Ангелова са състезателите, от които се очаква да стигнат до квотите. Смятаме, че е напълно възможно. Имат голям потенциал за осъществяване на целта", заяви Свилен Нейков.

"Материалната част е много важна. На първо време трябва да се поръчат две лодки, за да могат да са готови навреме. Надяваме се на разбиране в тази насока, тъй като старите вече са на 20 хиляди км едната и около 10 хиляди км другата", обясни президентът на федерацията ни по гребане.

"Мога да кажа, че съм доволен от сезона, защото получих представа какво мога да подобря", сподели Кристиан Василев, а Деси Ангелова добави: “Моята година мина малко по-различно, защото имах участия на световно първенство и до 23 години, и при жените, за да трупам опит. Това доведе до не така удовлетворяващи за мен класирания. Новата година, която идва, ще тренираме още по-усърдно и ще успеем да вземем и двамата с Кристиан квоти за Олимпиадата.”

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, кристиян василев, свилен нейков
КоментариDelfina

Спринт
Други новини