БГ EN

Вредните калорийни закуски са по-привлекателни през втората половина на деня

12-10-2019 16:43 | Новите родители

 

До извод, който може да стане основен диетичен приницп в храненето, достигнаха учени от университета Флиндерс в Австралия, и от този в Ливърпул, Англия.

Просто в определено време от деня не трябва да ядем някои продукти, за да избегнем излишните килограми, твърдят специалистите.


Обяснението е, че заради специфична дейност на главния мозък хората намират вредните калорийни закуски за по-привлекателни през втората половина на деня.


По това време, като правило, се случва преяждане с наситени с мазнини и захар хранителни продукти.


Изследователите тествали 300 млади жени, за да оценят отношението им към храненето в различен момент от деня.

Получените данни говорят, че през втората половина на деня мозъкът формира особено отношение към храната с изразен вкус, но пък богата на мазини, сол и захар.


По това време хората автоматично започват да я смятат за по-привлекателна, което води и до по-голямото ѝ консумиране.


По думите на учените, тези, които искат да имат стройна фигура или се опитват да отслабват, трябва да ограничат достъпа си до вредна храна през втората половина на деня, ако е възможно дори да не им попада пред погледа.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: храна, здраве, работоспособност, любопитно, вредно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини