БГ EN

Наш сърфист докосна медалите на световните плажни игри

Александър Бачев предизвика фурор със силното си представяне в Катар. Снимки: Костадин Андонов
Александър Бачев предизвика фурор със силното си представяне в Катар. Снимки: Костадин Андонов
18-10-2019 11:15 | БОК

 

Александър Бачев остана на крачка от медалите на първите световни плажни игри в Катар.

Нашият сърфист завърши четвърти в дисциплината кайт фойл рейсинг.

Влезе във финалното каре от шестима състезатели, като в единия полуфинал завърши първи, а в другия трети.

Въпреки че не взе отличие 22-годишният софиянец предивзика фурор със силното си представяне, като по пътя до финала изпревари представителите на силните школи на Нова Зеландия, Уругвай, САЩ.

Титлата спечели германецът Флориан Грубер, който бе първи и в двата манша. Негови подгласници станаха Никола Палие (Франция) и Гай Бридж (Великобритания).


На игрите през 2024-а дисциплината ще бъде олимпийска и Бачев отсега е амбициран да покаже истинките си възможности в Париж.

Треньор на таланта, който преди месец завърши магистратура по физика в Мюнхен, е Виктор Жеков – баща на звездата ни в сноуборда Александра Жекова.


Българското участие на игрите не бе планирано, за да не се натоварват финансово федерациите ни. Все пак страната ни бе представена с трима състезатели. Другите двама бяха в борбата – Миглена Селишка взе бронз, а София Георгиева се нареди шеста.


На игрите в Доха е и председателят на БОК Стефка Костадинова, която ще вземе участие в Генералната асамблея на Асоциацията на националните олимпийски комитети (АНОК).

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: александър бачев, сърф, световни плажни игри
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини