БГ EN

Петобоят взе двойно домакинство на Световна купа

Снимки: БФМодерен петобой
Снимки: БФМодерен петобой
22-10-2019 12:00 | Василен Димитров

 

БФМП записва нова страница в историята като първата федерация на планетата, която печели и ще организира догодина два кръга от Световната купа по модерен петобой в рамките на един сезон.

До любопитната ситуацията се стигна, тъй като заради олимпийската 2020-а веригата и състезанията преди форума под петте преплетени кръга в Токио трябва да приключат до май. Така вземаме домакинството на СК от 25 до 29 март (II кръг) и тази от 2 до 5 април (III кръг).

Бяхме предпочетени пред Унгария, Египет и други кандидати благодарение на отлично проведените Световни купи в София през миналата и тази година и най-вече на усилията на председателя на БФМП Андрей Кузманов и неговия екип.

И това беше подчертано на гала вечерта на UIPM в Будапеща, където се състоя заседанието на Борда на директорите на международната централа.

В унгарската столица България бе номинирана с две състезания за най-добра организация – Световната купа за мъже и жени в София и първенствата на планетата за юноши и девойки на 17-19 години – първите в две възрасти, състояли се едновременно.

На гала вечерта както и по време на Световното първенство в Будапеща присъстваха принцът на Монако Албер II, Хуан Антонио Самаранч-син, заместник председател на МОК, петима президенти на други Международни федерации, както цялото ръководство на унгарския спорт, което само по себе си е знак за значимостта на модерния петобой в олимпийското движение.

Лично принцът на Монако Албер II поздрави и изказа благодарност към БФМП в лицето на председателя Андрей Кузманов за отлично провежданите в България състезания от най-висок ранг.

Гледайки към Токио, Кузманов (член на бизнес комисията на UIPM ) смята, че България запазва отличните си позиции за спечелване на квота за втори поредни олимпийски игри.

 


Принцът на Монако Албер II поздрави и изказа благодарност към БФМП в лицето на председателя Андрей Кузманов
(вялво). Вдясно е лекарят на представителните ни отбори д-р Атанас Андреев, който е член на Медицинската комисия към UIPM. 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: светла згурова, модерен петобой, андрей кузманов, световна купа, uimp
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини