БГ EN

Родители и състезатели на Инвиктус на протест заради общински басейн в Плевен (ВИДЕО)

09-11-2019 11:25 | Нова телевизия

 

Заради административни неуредици стотици деца от Плевен може да останат без плувен басейн, в който да тренират.

Клубът им Инвиктус е бил изгонен от общинския басейн.

Причината е неразбирателство между треньорите и наемателя на съоръжението, който също има клуб по плуване.

„Проблемът гравитира от началото на юли, от момент когато четирима треньори от общо  шест напуснахме клуба на наемателите. От 5 август водим диалог за това да можем да бъдем допускани и да работим спокойно и нормално в басейна ние треньорите като граждани, а децата –като такива, които са заявили желанието си да работят и тренират с нас.


От вторник вечерта (5 ноември) не ни допускат до басейна. Диалог има в близките 3 месеца. Техните аргументи са, че водим нерегламентирани тренировки, защото нямаме договорени отношения с тях. Аз и колегите ми си заплащаме като граждани и влизаме свободно на басейна. Децата влизат свободно също, с родителите си. Ние не нарушаваме нито един закон или вътрешно правило.”, обясни треньорът на Инвииктус Кирил Бъчваров.

„Бившият ни колега каза, че случилото се е от около 3 месеца. Изминаха около 5  години от концесията, всичко вървеше нормално докато в един момент колегите не решиха да напуснат.

Правех реверанс и заради децата, и заради близките ни отношения с тях. Но към днешната дата няма как да допускам да се водят тренировки без да има договор. Аз нямам право да преотдавам общинска собственост, но има варианти, в които можем да се споразумеем. Единият е отново да бъдат на трудово възнаграждение при мен или да се измисли договор за услуга, която да се фактурира. Освен за пари, става въпрос и за график, защото общинският басейн в Плевен е само един”, коментира наемателят Александър Ванков.


Още по темата гледайте във видеото

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: инвиктус, протести, басейн, скандал, кирил бъчваров
КоментариDelfina

Спринт
Други новини