БГ EN

Nostrabet.com разкрива защо сърфът може да се развива в България

Александър Бачев направи фурор на Световните плажни игри в Доха. Снимка: Костадин Андонов
Александър Бачев направи фурор на Световните плажни игри в Доха. Снимка: Костадин Андонов
12-11-2019 15:40 | BGswim.com

 

Вълни, вятър, море, пясък и един сърф. Какво повече му е нужно на човек? Доскоро бяхме свикнали сърфирането да го гледаме само по телевизията в американските филми, където големите вълни се порят от млади сърфисти и сърфистки, а ние тук цъкахме с език, че няма как да се практикува този спорт у нас. Но грешахме.

Все повече сърфът навлиза сред модерните спортове в България, а любителите и практикуващите са стотици. По българското Черноморие вече има десетки места, които са любими на почитателите на този спорт и търсачите на адреналин.

Сърфът е начин да се слееш с природата, да вдигнеш адреналина, да усетиш свободата. Много хора биха го определили не просто като вид физическа дейност, а като начин на живот.

Заради сравнително малките вълни на Черно море, у нас все още се залага главно на кайт сърф и уинд сърф.

Кайтът дори ще влезе в олимпийската програма през 2024 година, а състезателят ни Александър Бачев се класира 4-ти в Генералното класиране на Световните Плажни игри, които се проведоха в Доха тази година.

Онлайн букмейкърите, които оперират в България, също позволяват залози за състезанията по сърф в световен мащаб. Можете да дадете своите предвиждания за състезания като Световната лига за мъже и жени, а в сайта https://nostrabet.com/ е налична актуална информация за букмейкърите, които позволяват да се залага на този спорт.


В България сърфингът се практикува най-често на плажовете с къмпинги.

Това са любимите места за почивка и вдигане на адреналина на спортуващите, а и мястото позволява, тъй като плажните ивици са сравнително по-рядко населени с плажуващи.

Появяват се и все повече училища за сърф, които са правопропорционални с увеличаването на интереса към този спорт. Освен това голяма масовост започва през месец септември и след него, когато вятърът се засилва и вълните стават по-големи.

Търсачите на адреналин с дъска в ръка обичат да посещават целогодишно и язовири като Искър, Горни Дъбник, Доспат, Копринка, Долна Диканя и други.

Ако все още се чудите дали да опитате какво е чувстовот да яхнеш вълните – време е да опитате. Тепърва този спорт ще става все по-масов и все по-развит у нас. 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: александър бачев, сърф, световни плажни игри
КоментариDelfina

Спринт
Други новини