БГ EN

Сърфът на Парижката олимпиада ще е на Таити

15-12-2019 15:31 | sportal.bg

 

Намиращият се насред Тихия океан остров Таити, централен за отвъдморския департамент Френска Полинезия, ще приеме състезанията по сърф от олимпийски игри в Париж през 2024 година, съобщиха организаторите.

За домакин на дисциплината, която ще дебютира в семейството на олимпийските спортове, е избрано селището Теахупо′о, прочуто с отличните си условия за преследване на огромните вълни.


Макар и да се намира на колосалните 15 700 километра от столицата Париж, именно отличните условия за провеждане на надпреварата са накарали организаторите да предпочетат Теахупо′о пред други морски курорти като Биариц, Лаканау, Льо Ланд и Ла Торш.


С домакинството си Таити ще стане и най-отдалеченето място, което приема състезания от олимпийски игри.

Към момента този своеобразен рекорд се държи от шведската столица Стокхолм, която през 1956 година е домакин на състезанията по конен спорт, част от олимпийските игри в Мелбърн. Разстоянието между Мелбърн и Стокхолм е 15 600 километра.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: сърф, олимпийски игри
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини