БГ EN

Sportal.bg излъчва церемонията Най-добър млад спортист на България

07-01-2020 15:44 | BGswim.com

За първи път церемонията по награждаване на най-добрите млади спортисти на България (до 19 г.) ще бъде излъчена на живо от най-големия спортен сайт Sportal.bg и Sportal TV. Разбира се, картина ще върви и в сайтовете Viasport.bg, организатор на анкетата, и в SportMedia.tv.

Тържеството ще се състои на 12 януари (неделя) от 12.30 ч. в Централния военен клуб в София. Предната неделя там бе коронясан и Футболист №1 на България за 2019 г., като церемонията отново за първи път бе излъчена от Sportal.bg.

Анкетата за най-добър млад спортист е създадена от единствения сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg. Деветото й издание се организира от S Media в партньорство с Фондация „Играй с Развитие“.

В допитването до спортните журналисти своя вот дадоха точно 100 представители на национални и регионални издания, телевизии, радиа и интернет сайтове.

Те посочиха 55 състезатели на възраст до 19 г. (включително и набор 2000). За Отбор на годината гласове получиха 6 национални тима от 5 спорта, а за Треньор №1 бяха посочени петима наставници на подрастващи.

За трета поредна година S Media ще връчи приз „Воля за победа“. Той се дава на деца, преборили трудни ситуации в живота си или заболявания в името или чрез спорта. Новоучредени са още две награди - „Вдъхновение“ и „Деца на бащи герои“.

През годините носители на приза Най-добър млад спортист на България са били: Владимир Зографски (2011, ски-скок), Ния Димитрова (2012, биатлон), Денис Димитров (2013, лека атлетика), Благой Найденов (2014, бокс), Даниел Асенов (2015, бокс), Антъни Иванов (2016 и 2017 г., плуване) и Александра Начева (2018 г., лека атлетика).

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: най-добър млад спортист, viasport.bg
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини