БГ EN

Напусна ни деятел на баскетбола

11-01-2020 19:05 | BGswim.com

 

На 76-годишна възраст почина Димитър Иванов - един от хората, които преди години бе близо до баскетболния ЦСКА и е помагал на редица спортове в армейското дружество.

 

Полковник Димитър Иванов е роден през 1943 г. в Бяла черква, област Велико Търново. Произхожда от един от 7-те рода, които в края на XVII век възстановяват селището, съществувало още в ранното Средновековие. От този род, Димоолу са излезли и двама четници в четата на Бачо Киро.

 

Завършил е висшия курс на ВНВУ „Васил Левски” с гражданска специалност „Икономика”. По-късно изкарва и второ висше образование във Военна академия „Георги Сава Раковски”. 11 години служи в тежки поделения на Трета армия. След това работи в икономически звена на Тила на БНА, в Генералния щаб и достига до началник на най-големия отдел в БНА.

 

През периода 1996-1999 г. е главен инспектор по икономика и един от създателите на Застрахователно дружество „Армеец”. През 2002-03 е председател на Съвета на директорите на „Терем” АД.

 

Автор е на редица книги, разкриващи истини за състоянието на българската армия и общество.

 

Баща е на члена на УС на Българска федерация по баскетбол и председател на Съвета на директорите на Ес Медия Тодор Иванов и дядо на баскетболистката на Локомотив Стара Загора Калина Иванова.

 

Поклонението ще е на 13 януари, понеделник от 14.30 часа в храм Свети седмочисленици.

 

Поклон пред светлата му памет!

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


КоментариDelfina

Спринт
Други новини