БГ EN

Решават конфликта за басейна в Плевен в края на месеца

13-01-2020 13:33 | БТА


Според общинските съветници в Плевен, решението на конфликта за ползване покрития общински басейн в града е постигане на компромис от двете спорещи страни, съобщиха за БТА от общината.

Басейнът е общинска собственост, отдаден под наем за 10 години, и всички деца трябва да имат достъп до него, се посочва в съобщението.

Според съветниците двата спортни клуба - Инвиктус и Аквазар, трябва да намерят пресечна точка в позициите си, но засега не бива да се прекратява договора за стопанисване на обекта.

Около това становище са се обединили представители на три общински комисии - "Младежки дейности, спорт и туризъм", "Общинска собственост и инвестиционна политика" и "Законност и контрол по изпълнение на решенията" на общо заседание.


В него са участвали и председателят на Общинския съвет Мартин Митев и представители на спорещите срани. Митев е пояснил, че ОбС "няма законови правомощия да разреши проблема".

"Страна по договора е кметът, а не съветът. Трябва да се търси друг вариант по казуса - разбирателство заради децата", е позицията на Митев.


Съвместното заседание е взело решение да бъде организирана последна среща, на която представители на Инвиктус и Аквазард с посредничеството на ОбС да намерят пресечна точка в позициите си.

В предстоящия разговор ще участват председателите на общинските комисии - Йордан Грижов, Владислав Монов и Илиян Йончев.

Срещата ще бъде насрочена до края на януари.


По повод този спор много деца миналата година протестираха със своите родители, че не им се дава нормална възможност да спортуват в басейна.

Неразбирателството между техните треньори и наемателя на съоръжението е от началото на юли, когато част от треньорите напускат клуба на наемателя. Общинският плувен басейн в Плевен е един.


Общината има намерение да разработи още един плувен комплекс, който е изоставен от години в ж.к. "Дружба". За него обаче общинските власти трябва да намерят сериозни инвеститори, но това е въпрос на бъдещето.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: басейн, плевен, община, инвиктус, аквазард
КоментариDelfina

Спринт
Други новини