БГ EN

Плувната федерация със завишен бюджет от 900 хил. лв.

Снимки: Ивелин Солаков
Снимки: Ивелин Солаков
22-01-2020 13:40 | Василен Димитров


Българска федерация плувни спортове е със завишен държавен бюджет от 900 хиляди лева в олимпийската година.

Сумата е с 50 хиляди лева повече от тази през 2019 г. и това е заради подготовката на водещите състезатели за игрите в Токио.

Бюджетът ще бъде утвърден на Управителния съвет на БФПС на 28 януари (вторник). За разлика от другите федерации, той е не за един, а за четири спорта – плуване, плуване в открити води, скокове във вода и артистично плуване.

Председателят на БФС Георги Аврамчев сподели пред BGswim.com, че има уверението на Министерството на младежта и спорта, че при спечелването на нови олимпийски квоти ще бъдат отпуснати допълнителни средства.

В момента покрити нормативи „А“, даващи право на участие в Токио, имат Антъни Иванов и Йосиф Миладинов.

Двамата делфинисти, както Габриела Георгиева, Диана Петкова, Йордан Янчев, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Светлозар Николов, оформят осмицата на олимпийска подготовка.

С изключение на Иванов, Миладинов и Епитропов, останалите в момента са на лагер на Белмекен, приключващ в края седмицата.Аврамчев обясни още, че БФПС ще получи от спортното министерство допълнителни 60 000 лв. за провеждането на трите олимпийски квалификации – двата държавни шампионата за мъже и жени в София през април (10-12 април) и юни (25-28 юни), както и турнирът за Купата на кмета в Бургас (22-24 май).

Ще бъде закупено ново електронно табло, отбелязващо резултатите по време на състезания, както и десет панела за измервателната уредба на федерацията, също и хронометри.

От ФИНА (Международната федерация по плувни спортове) се чака зелена светлина турнирът Black Cup Sea – във Варна (12-14 юни) да бъде утвърден като квалификация за световното първенство на малък басейн тази година и на голям догодина.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: БФПС, бюджет, плуване, артистичното плуване, скокове във вода
КоментариDelfina

Спринт
Други новини