БГ EN

Как да разбереш, че си пристрастен към тренировките

30-01-2020 14:32 | teenproblem.net

Докато някои хора трудно се мотивират да бъдат сериозно и да спортуват редовно, други просто не могат да си представят живота без спорт. Виж дали и ти си от хората, които са пристрастени към тренировките.

Винаги намираш време за спорт

Колкото и да е натоварено ежедневието ти, ти винаги ще намериш 1-2 часа, за да отидеш във фитнес залата или да потичаш в парка. Готов си да станеш 1 час по-рано или да нямаш обедна почивка, но не и да пропуснеш тренировка.

Ядосваш се, когато не успееш да тренираш

Ако знаеш, че поради някакви причина няма да отидеш на тренировка, нямаш никакво настроение цял ден и се ядосваш за най-различни дреболии, които иначе не би забелязал.

Крепи те единствено мисълта, че утре ще успееш да стигнеш до фитнес залата и ще снемеш цялото напрежение, което си натрупал днес.

 Нямаш общи теми с приятелите си

Те, за разлика от теб, ходят да тренират от време на време и не го правят с особено желание. Поради тази причина няма как да си говорите за тренировки, за нови фитнес зали в града, за контузии и т.н.

И усещаш, че всеки път, когато те поканят да излезете заедно, имаш все по-малко и по-малко желание да го направиш.

Събуждаш се с мисълта за тренировка

Дори предната вечер да си си легнал късно и да знаеш, че те очаква натоварен ден, ти нямаш търпение да станеш от леглото и да отидеш във фитнес залата, преди да започнеш да вършиш другите си ангажименти. И това, че после ще заспиш в училище, не те притеснява, защото си успял да минеш през фитнеса и да потренираш.

Качваш снимки на тялото си във Facebook – и не само там

Правиш го навсякъде, където има възможност. Ти си горд с тялото си и се надяваш със снимките си да успееш да предизвикаш възхищение и завист у околните.

Постоянно си поставяш нови цели

Разбира се, всичките са свързани със спорта. Искаш другата седмица да тичаш с 5 минути повече от сега, да вдигаш с 2 килограма повече от сега, да правиш с 10 лицеви опори повече от сега и т.н.

Хубаво е да си поставяш цели, да ги постигаш и да се развиваш, но все пак не забравяй, че има живот и извън залата и там също трябва да имаш цели, които да достигаш.

Променил си си хранителния режим

Преди ходеше на кино и задължително си взимаше пакетче чипс и кола, а сега предпочиташ да хрупаш някакъв зеленчук, докато гледаш филм. Сутрин задължително закусваш мюсли, а вечер хапваш нещо леко, по възможност салата.

Хубаво е човек да се храни здравословно, просто не изпадай в някакви крайности, които по-скоро ще навредят на здравето ти, отколкото да ти се отразят добре.

Тренираш без грим

Повечето момичета отделят доста време на външния си вид, преди да отидат във фитнес залата, докато ти смяташ, че е глупаво да губиш времето си по този начин и предпочиташ да имаш повече време във фитнес залата. Поради тази причина не се гримираш преди тренировка и всъщност се чувстваш много добре в кожата си.

Даваш много пари за спорт

Някои видове спорт не са никак евтини. Освен, че трябва да даваш всеки месец пари за абонаментна карта, трябва да имаш и хубави маратонки и поне два спортни екипа, които да сменят.

Също така си започнал да се храниш със специални храни, които не са никак евтини, а и ти се иска вкъщи да имаш поне 1-2 уреда, за да може да тренираш и когато по някаква причина не може да посетиш фитнес залата.
И така неусетно парите си летят и даваш големи суми, за да се поддържаш във форма.

В това няма нищо лошо, разбира се, стига да имаш възможност да си го позволиш.

 

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: тренировки, полезно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини