БГ EN

Турнирът на Траяна в Стара Загора в края на март заради грипа (обновена)

Снимка: Иван Иванов
Снимка: Иван Иванов
06-03-2020 10:01 | Василен Димитров


Плувният турнир „Русалка“ в Стара Загора се отменя за края на март заради усложнената ситуация с грипаната епидемия у нас, която прати във ваканция за седмица учениците.

 

Седмото издание на надпреварата за състезатели от 9 до 12 г. трябваше да се състои този уикенд, но организаторите от СКП Траяна решиха да вземат предвид препоръката на здравното министерство да се избягват масови и спортни мероприятия.

 

Турнирът ще се проведе в последната събота и неделя на месеца (28-29 март).

 

„Извиняваме се за получилото се неудобство. След съгласуване с БФПС и Община Стара Загора, решихме да проведем турнира на 28-29 март при същата програма. Надяваме се, че усложнената ситуация около грипа да отмине по-бързо“, съобщиха от клуба в страницата си във Фейсбук.

 

От 6 март (петък) до 11 март (сряда), включително, грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна.  Това гласи подписана от министъра на здравеопазването  Кирил Ананиев заповед.

 

Със заповедта се преустановят учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

 

Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

 

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията.

 

По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

 

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки.

 

За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: траяна, русалка, стара загора
КоментариDelfina

Спринт
Други новини