БГ EN

Отложиха 3 турнира от държавните по водна топка през март

Снимка: Светозар Добричков
Снимка: Светозар Добричков
12-03-2020 11:44 | Димитър Василев

 

В изпълнение заповедта на Министъра на младежта и спорта се налага прекратяване на вътрешния спортен календар на БФВТ за неопределено време. На този етап се отлагат следните турнири:


13-15.03 – U13 ФИНАЛ

21-22.03 – ЖЕНИ, ТУРНИР №2
27-29.03 – U12 КУПА БФВТ, Квалификация

 

Новите дати ще бъдат определени допълнително в зависимост от продължителността на забраната за провеждане на състезания в Република България.

 

ЗАПОВЕДТА НА СПОРТНИЯ МИНИСТЪР

 

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. Това се казва в заповед № РД-09-205/11.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 

При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика. Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика.

 

Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

 

В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито  трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието.

 

При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.

 

Изпратената до всички лицензирани спортни организации и техните членове заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г.  на министъра на здравеопазването.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: водна топка, коронавирус, бфвт, забрана, спортно министерство ММС
КоментариDelfina

Спринт
Други новини