БГ EN

Затварят паркове, градини, детски площадки и пътуване между градове от тази нощ

Снимка: borisovagradina.com
Снимка: borisovagradina.com
20-03-2020 19:35

 

Затварят се за посещения паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени пространства.

Забраната влиза в сила от 00:00 часа на 21 март.

Заповедта е на здравния министър Кирил Ананиев във връзка с усложняващата се ситуация и епидемиологична обстановска с разпространранението на коронавирус.

"От 21 март т. г. с моя заповед въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на България се спира посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжение на открити и закрити обществени места. МВР ще организират КПП-та на пътищата между областите и ще извършват проверка на целта на пътуване на гражданите. Пускат се само лица с неотложно пътуване от доказана потребност като работа, здраве, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. удостоверяването е със служебна бележка от работодателите, медицински документ или за самоличност. Забранява се на лицата до 60 г. да пазаруват в хранителни магазини и аптеки от 8.30 до 10.30", каза Ананиев на брифинга

За пазаруването е направено проучване на Националния оперативен щаб заедно с големите хранителни вериги и се оказва, че сутрешните два часа от 8:30 до 10:30 ч. са най безопасни за хората над 60 години, които са рискови за заразата от COVID-19.

Ананиев уточни, че собствениците на домашни любимци могат да излизат да ги разхождат на определените места за кратко време и без да се струпват на групи.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: коронавирус, мерки
КоментариDelfina

Спринт
Други новини