БГ EN

Ген. Мутафчийски: Състезания ще има през лятото или есента

24-03-2020 10:31 | БНР | BGswim.com

 

Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски сподели, че рестартирането на българския спорт едва ли ще се случи през месеците май и юни.

 

В зависимост от ситуацията, спортни състезания у нас можe би ще има през лятото или пък през есента.

 

Всичко зависи от развоя на заболяването.

 

Той е изненадан от решението на БФС за подновяване на футболното ни първенството през месец май.

 

"Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи", заяви той в интервю за БНР.

 

"Това е пълна щуротия. Това не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не е изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т.н., но всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки, може да навреди много", каза още той.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: коронавирус, спорт, мерки
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини