БГ EN

Без тренировки и състезания до 13 май

11-04-2020 14:08 | BGswim.com

 

До 13 май се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на България, сред които са забраната на провеждане на тренировъчни занимания за спортните клубове.

 

Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

 

Като мотив за решението е посочена усложняващата се епидемична обстановка у нас, свързана с разпространението на COVID-19.

 

Припомняме, че преди дни по предложение на Министерския съвет и въз основа на конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса у нас.

 

То бе въведено с решение на парламента на 13 март и първоначално беше до 13 април.

 

Ето и мерките, които според заповедта  касаят спортната дейност:

 

„Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица (б.а. каквито са спортните клубове), независимо от правно-организационната им форма;

 

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други)”.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


КоментариDelfina

Спринт
Други новини