БГ EN

Отварят осем парка в София, позволяват единично спортуващи

26-04-2020 14:40 | BGswim.com

 

Осем от големите паркове в София ще бъдат отворени в понеделник от 9:30 до 18:30 часа за родители и деца.

 

За целта още днес заповедта на министъра на здравеопазването ще бъде промена, така че да разреши посещението в парковете. Това обявиха днес от Южния парк кметът на София Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов.

 

За останалите градове на страната ще се даде възможност за отваряне на парковете със заповед на здравния министър, но кметовете сами ще решават дали и кога да ги отворят.

 

Препоръчва се децата да са до 12-годишна възраст, като могат да бъдат придружавани от максимум двама възрастни.

 

Те няма да могат да ползват детските площадки и да сядат по пейки по време на разходките. В часовете преди 9:30 и след 18:30 ч. стопаните на кучета в София ще може да ги разхождат в парковете.

 

Позволява се и на единично спортуващи и бременни жени също да ги посещават.

 

Забранява се събирането на групи и пиенето на алкохол в парковете.

 

На посетителите ще се представят карти с обозначени маршрути, по които може да се движат, така че да няма засичане и струпване на хора.

 

Столична община е ангажирала 80 свои служители да следят дали се спазват изискванията за посещение в парковете. Още 120 представители на реда, в това число конни и вело патрули, също ще наблюдават движението в тях.

 

Екипи на Столичната община са направили днес учение за организацията на движението в парковете за родители и малки деца. То бе представено и пред членовете на Националния оперативен щаб.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


КоментариDelfina

Спринт
Други новини