БГ EN

Отложиха световното в плувните спортове за 2022 г.

Снимки: Gulliver Photos/Getty Images
Снимки: Gulliver Photos/Getty Images
04-05-2020 15:23 | Васо Чинаски

 

Международната федерация по плуване (ФИНА) премести световното първенство в сините спортове от 2021 година за месец май 2022.

 

Домакин остава Фукуока.

 

Новите дати за провеждането са от 13 до 29 май след две години.

 

Прави се, за да не се засече световното първенство с олимпийските игри в Токио, които бяха преместени за 2021-а заради пандемията от коронавирус.

Кметът на града домакин Соичиро Такашима заяви, че промяната на датите и годината на провеждане няма да повлияе по никакъв начин на броя дисциплини и участници на световното първенство.

"Фукуока ще предостави всички най-добри условия за голямо първенство по плуване, гарантира той. - Pазбира се, продължаващата пандемия от COVID-19 ни кара да сме внимателни всички, но гардът ни не пада. Напротив, ние продължаваме работата си и организацията и през 2022-ра година ще бъде на високо ниво.”

"Нямаме никакво съмнение, че това е най-правилното решение. Преди да го вземем, сме се консултирали с отделните федерации, а също така и със спонсорите. Длъжни сме да осигурим най-добрите условия, заяви президентът на ФИНА Джулио Малионе.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: фукуока, световно първенство
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини