БГ EN

Засега от плувците ще тренират само проектоолимпийците

13-05-2020 14:27 | Василен Димитров

 

Тренировъчната дейност на вода в плувните спортове в България остава в режим „пауза“.

 

Организирана подготовка може да се извършва единствено на басейните на Национална спортна база – Белмекен, Спорт палас във Варна и на покрития на „Диана“ в София, които предстои да бъде пуснат и вече е дадена втората проба към ХИ.

Това стана ясно след среща на председателя на Българска федерация плувни спортове (БФПС) Георги Аврамчев със спортния министър Красен Кралев.

Ще тренират единствено проектоолимпийците с норматив „А“ и „Б“, общо осмина – Антъни Иванов, Йордан Янчев, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Светлозар Николов, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева и Диана Петкова.

За всички останали басейни в страната важат указанията на РЗИ (Районна здравна инспекция), които може да имат известни различия за отделните региони, и заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Тя остава непроменена.


Дезинфекцията, измерването на телесната температура и социалната дистанция, най-вече в съблекалнята и в плувните коридори са най-важните за всички съоръжения.

 

В много градове вече обявиха при какви условия – мерки за безопасност, график, брой на хората в коридорите, ще може за се плува.  

В София е забранено се води провеждат групови занимания – тренировки и обучение с деца и ученици.

Очаква се много скоро да има промяна в положителна посока по отношение на провеждането на тренировки за плувните спортове.  

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Георги Аврамчев, БФПС, Красен Кралев, спортно министерство, плуване, коронавирус, мерки, басейни
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини