БГ EN

Мъжкото ватерполно първенство приключва на 25-26 юли

Снимка: Ивелин Солаков
Снимка: Ивелин Солаков
30-06-2020 10:12 | Николай Кръстев

 

Отложеният Суперфинал в държавното първенство по водна топка за мъже ще се играе на 25-26 юли в Бургас на басейн „Флора”, реши Управителният съвет на БФБТ.

 

Двубоите трябваше да са на същото място миналия уикенд, но не се състояха поради поради положителна проба за COVID-19 на състезател от отбора на Аква Спорт (Варна).

 

Всички разходи по провеждане на състезанието, както и разходите на участващите отбори, ще бъдат за сметка на федерацията.

 

Полуфиналните двойки са: Черноморец – Аква Спорт и КПС Варна – Локомотив НН.

 

На същото заседание УС на БФВТ прие важни решения относно начина, по който ще се процедира в държавните първенства за всички възрасти при установяване на положителна проба от COVID-19 в някои от участващите отбори.

 

Обявената програма не се променя. Отборът с положителна проба е задължен да представи отрицателни PCR тестове на състезателите и треньорите си най-късно ден преди началото на съответния турнир, за да бъде допуснат до участие.

 

Ако не го направи се отстранява от участие и заема последното място в турнира.

 

Също така се дава възможност на отборите да обявят писмено отказ от участие в даден турнир най-късно 24 часа преди началото му поради наличие на притеснения в клуба около епидемологичната обстановка. И в този случай въпросните отбори заемат последното място в съответния турнир.

 

В случаите, когато има отстранен/отстранени отбори от даден турнир и той не може поради това да се проведе в обявения предварително формат ще се прибягва до системата „всеки срещу всеки”.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: водна топка, първенства, коронавирус
КоментариDelfina

Спринт
Други новини