БГ EN

Згурова с държавни титли в три възрасти в петобоя

Снимки: БФМП
Снимки: БФМП
25-08-2020 13:43 | Василен Димитров


Световната и европейска шампионка в модерния петобой Светла Згурова е №1в три възрасти в рамките на две седмици, след като триумфира и на държавното първенство за младежи и девойки до 17 г. и до 19 г. в Пазарджик.

Надпреварата се проведе паралелно с международния турнир мемориал „Христо Чочев“. Той е и Европейска купа за същите възрасти към календара на UIPM (Международната федерация по модерен петобой). 

 

За съжаление заради епидемиологичната ситуация с COVID 19 много от заявилите участие нации се отказаха, поради забрана да пребивават в България.

 

Иначе на държавното първенство за младежи и девойки до 17 и до 19 години участваха 97 състезатели от 12 клуба - Шампион 2, Хебър, Мустанг и Делфин, столичните НСА и Петър Петров, варненските Галата, Черно море, Одесос 2008, Диана (Ямбол) и Ихтиман.

 

За пореден път организаторът Мустанг (Пазарджик) доказа, че е клубът, който най-добре организира държавни първенства в България.

 

 

На състезанието бяха спазени всички противоепидемични мерки. Проведе се при чудесна организация, бяха издавани акредитации за треньорите и съдиите. Публика не беше допускана в басейна и залата по фехтовка. Имаше охрана, която се грижеше за пропусквателния режим.

 

С държавното първенство до 17 и 19 г. приключи календарът на БФМП.

 

„Успешно завършихме състезателната година, въпреки епидемиологичната ситуация с COVID 19 и в рамките месец и половина проведохме шампионатите, които бяха отпаднали от пролетта. За пореден път искам да похваля клуб Мустанг (Пазарджик), който се справи страхотно с организацията на първенството и мемориала „Христо Чочев“, заяви председателят на БФМП Андрей Кузманов.  

Разкри пред BGswim.com, че подготовка за следващата година вече е започнала. Топпетобойците ни са на лагер сбор в Кранево заедно с най-добрите състезатели по фехтовка.  

„Следват лагери във Велико Търново, на Белмекен, отново в Търново. До края на годината ще има централизирана подготовка за основните състезатели, тези на които ще се разчита догодина, допълни Кузманов.

 

Въпросните петобойци са Тодор Михалев, Денис Колев и Светла Згурова от НСА, Радослав Стойчев (Черно море, Варна), Емил Грозданов (Шампион, Пазарджик), Ралица Митева (Мустанг, Пазарджик).

 

Освен основните състезатели в разширения отбор ще бъдат включени и много млади, които са се изявили тази година - като Александър Върбанов, Никол Иванова, Евгения Стоянова от НСА, както и Виктория Стойнова (Шампион, Пазарджик).

 

Медалистите

Девойки до 17 г.

1. Ралица Митева - Мустанг

2. Виктория Стойнова - Шампион 2

3. Никол Иванова - НСА

 

Младежи до 17 г.

1. Емил Грозданов - Шампион 2

2. Ангел Франгов - Шампион 2

3. Александър Върбанов -НСА


Девойки до 19 г.

1. Светла Згурова - НСА

2. Евгения Стоянова - НСА

3. Ралица Митева - Мустанг

 

Младежи до 19 г.

1. Радослав Стойчев - Черно море

2. Емил Грозданов - Шампион 2

3. Борислав Господинов - Одесос 2008


Отборно девойки до 17 г.

1. Шампион 2

2. НСА

3. Хебър


Отборно младежи до 17 г.

1. Шампион 2

2. Одесос 2008

3. Хебър

 

Отборно девойки до 19 г.

1. НСА

2. Шампион 2

3. Хебър

 

Отборно младежи до 19 г.

1. Одесос 2008

2. Черно море

3. Шампион

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: модерен петобой, държавно първенство, Светла Згурова, Христо Чочев
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини