БГ EN

Be Active уикенд в Клисурски манастир Св. Св. Кирил и Методий

10-09-2020 12:05 | BGswim.com


В Клисурския манастир "Св. Св. Кирил и Методий" се проведе детски спортен празник.

 

Бе организиран в партньорство от ръководството на манастира Архимандрит отец Антим, Неделно училище към храм "Рождество Христово" жк. Младост 3, Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт.

В събитието взеха участие над 30 деца от областта.

Включиха се в образователни спортни дейности, имаще за цел да изградят умения за работа в екип, толерантност и солидарност.

 

Събитието беше част от Детската академия „Уча се, пея, играя и дишам свободно“ в рамките на Националната информационна кампания „Заедно за по-добро белодробно здраве“ на Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергии и ХОББ (АББА), която има за цел да повиши здравната култура на нашите деца, възпитавайки ги в здравословен начин на живот и укрепвайки белодробното им здраве.

 

Детската академия на открито ще достигне стотици деца и техните родители в страната като са предвидени много игри, забавления и представяне на детската книжка „Дишам свободно“.

 

От нея малчуганите и техните родители ще могат да научат за тежките здравни последици от замърсяването на въздуха и препоръките на специалистите за ранна превенция на астмата при децата. Детска книжка "Дишам свободно" съдържа полезна информация за деца и родители, които могат да се запознаят с насоки и препоръки за чистотата на въздуха, както и за физическата активност, която деца с разнородни белодробни предизвикателства могат да прилагат в ежедневието си.

Книжката е подкрепена от Асоциация за развитие на българския спорт и можете да разгледате електронната версия на адрес www.bulsport.bg.

 

 

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Асоциация за развитие на българския спорт
КоментариDelfina

Спринт
Други новини