БГ EN

АРБС представи европейската политика в спорта пред ученици от 57 СУ

24-10-2020 20:03 | BGswim.com

 

Асоциация за развитие на българския спорт запозна учениците от XII клас на 57 СУ „Св. Наум Охридски“ с политиките на Европейския съюз в сферата на спорта.

Събитието се реализира по покана на Златка Атанасова – преподавател по философски цикъл и при спазване на противоепидемичните мерки.

 

Учениците се запознаха с основната нормативна уредба в сектора, значението и приоритетите на спорта, реализираните до момента дейности след създаването на предпоставки за общоевропейска спортна политика, както и бъдещите такива, които са планирани в следващата Многогодишна финансова рамка на Съюза 2021-2027.

 

Представени бяха и възможностите, които програма Еразъм+ открива пред бъдещите спортни специалисти и предизвикателствата, пред които сектор спорт се изправя с оглед на борбата с допинга и манипулирането на резултати в спорта, превенция на корупцията и утвърждаване на доброто управление.

 

Бъдещите спортни лидери бяха запознати и с резултатите по проект Добро управление в спорта /#GoodGovernanceSport/, координиран от Асоциация за развитие на българския спорт, който има за цел да намери начин за анализиране, събиране и промотиране на добри практики за подходяща видимост на взети и направени решения, отговорни органи и прозрачност на спортните организации в Европа и държавите-партньори по проекта.

 

До момента бяха реализирани обширно проучване на интернет страниците на 56 спортни организации на национално и Европейско ниво, целящо да установи до каква степен спортните структури гарантират прозрачност на взетите решения и финансовите операции и онлайн обучение за спортни специалисти, което има за цел да ги запознае с базовите принципи на добро управление.

Пълна информация за данните от изследването и за онлайн обучението са налични на страницата на проекта ТУК.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Асоциация за развитие на българския спорт, инициативи, спорт, деца, Програма Еразъм+
КоментариDelfina

Спринт
Други новини