БГ EN

Без възрастови ограничения за тренировките в индивидуалните спортове

18-12-2020 20:28 | BGswim.com

 

Индивидуалните спортни занимания, в това число и в плуването, са разрешени за всички възрастови групи, а колективните спортове за хора над 18 години и картотекирани състезатели под 18 годишна възраст.

 

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Българското национално радио.

 

Той коментира новите разпоредби, касаещи спортните мероприятия, които бяха разписани в заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

 

“Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви разбиране и се вслуша в нашите аргументи. Решението е добро за спортистите ни. Много спортове бяха засегнати от мерките, които бяха в сила до момента, а има много млади спортисти, които участват в професионалните лиги и по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани ще могат да участват активно в тренировъчния процес”, заяви министър Кралев.

 

Той допълни, че в индивидуалните спортове е по-лесно спазването на противоепидемичните мерки, които целят намаляване на разпространението на COVID-19.

 

“След пускането на пазара на ваксина срещу коронавируса много вероятно е голяма част от международния спортен календар да се проведе. Спортистите ни трябва да бъдат готови за този момент”, допълни Красен Кралев.

 

Спортният министър призова към спазване на мерките по време на провеждането на спортни мероприятия.

“Разрешението за провеждане на тренировки не означава, че бдителността и отговорността трябва да бъдат намалени, а напротив. Мерките, които бяха наложени, макар и плавно, дават резултат. Призовавам всички състезатели и особено родителите на по-младите спортисти да подходят отговорно, да се грижат за своето здраве, за здравето на околните и да спазват противоепидемичните мерки, които всяка една федерация е приела с наше одобрение и е наложила за спазване”, каза Кралев.

 

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: коронавирус, мерки, плуване
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини