БГ EN

Антъни започна годината с победа над олимпийски шампион (видео)

11-01-2021 23:03 | Василен Димитров


Плувният ни ас Антъни Иванов започна устремно годината с победа над олимпийския шампион Джоузеф Скулинг, с когото се подготвя за игрите в Токио.

Търновецът го направи на 200 ярда бътерфлай по време на четвъртия заключителен кръг от вътрешните състезания на университета на Вирджиния Тех в САЩ – „Белт Чалъндж“, състоял се в Блексбърт.

 

 

Антъни плува за 1:43,71 мин., което е на 2 секунди от личното му време, но важна бе битката с героя от Рио 2016 – Джоузеф Скулинг, детронирал тогава Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай.

 

На вътрешния дуел на Вирджиния Тех сингапурецът завърши за 1:44,64 мин., но не допусна изненада на стотачката, финиширайки с 48 стотни аванс – 46,01 сек.

 

 

Иванов записа втората си победа на 1000 ярда св. стил с 9:04,87 мин.

Времето е най-доброто му на нестандартната дисциплина. Участва и в щафетите.

 

 

 
В събота Вирджиния Тех се изправя в двустранна среща с тима на другия местен университет – щатския на Вирджиния.

 

„В края на януари ни предстои двубой и със Северна Каролина Стейт. Важните състезания са края на февруари и март, съответно за АСС (първенството на щатските висши учебни заведения- б. а.) и NСАА ((шампионата на висшата лига на университетите). Надявам да се да се видя на тях с Йордан Янчев (който ще бъде първа година студент във Флорида Стейт – б. а.) и Калоян Братанов (състезател на Селскостопанския университет  на Тексас) и да се представим силно“, сподели пред Антъни Иванов.

 

Програмата на Антъни ТУК

 


 

 

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Антъни Иванов, Джоузеф Скулинг, Вирджиния Тех
КоментариDelfina

Спринт
Други новини