БГ EN

Международна конференция за добро управление в София през септември

05-02-2021 17:18 | BGswim.com


Партньорите в #GoodGovernanceSport# обсъдиха на онлайн среща текущата ситуация в техните държави, дейностите по проекта и постиженията му до момента.

 

Също и следните стъпки, които трябва да бъдат направени за успешното му приключване.

 

По време на срещата беше одобрена финалната версия на платформата за онлайн обучение, която има за цел да даде възможност на спортните експерти и организации да прилагат принципите на добро управление в ежедневните си дейности.

Онлайн обучението е безплатно и след успешно завършване на 7-те образователни модула, участниците могат да получат сертификат за добро управление в спорта.

Присъединете се към онлайн обучителната платформа за добро управление в спорта, която ще ви позволи да получите допълнителна информация за:

• Какво е добро управление в спорта;
• Какви са принципите на доброто управление в спорта;
• Препоръки при онлайн присъствие на спортна организация;
• Важни ли са човешките ресурси за прозрачността на спортните организации;
• Прозрачността на спортните организации включва ли финансови аспекти;
• Интегритет на спортните организации в онлайн среда;
• Достъпност в интернет?

Платформата е налична на адрес:

https://www.eusport.org/goodgovernance/courses

 

Партньорите също така решиха и датата за провеждане на финалната конференция по проекта (първоначално планирана за май 2020 г. в София), която ще се проведе в България на 1 октомври 2021 г. по време на Европейската седмица на спорта 2021.

 

Събитието има за цел да събере всички заинтересовани страни в сферата на доброто управление в спорта и да им позволи да обсъдят актуалните предизвикателства и перспективи. Регистрацията на участниците ще бъде достъпна скоро на уеб страницата на проекта и ще представи смесена възможност за участие - както онлайн, така и офлайн.

 

В рамките на проект #GoodGovernanceSport е разработено и международно изследване, осъществено с 28 европейски спортни организации и 28 национални спортни организации, което е достъпно като отворен обучителен ресурс - #GoodGovernanceSport Research Report:

 

https://www.eusport.org/files/IO1_GGS_Research_Report_ENG_compressed.pdf

 

Спортните експерти и организации също могат да намерят и Наръчник за отчетност и прозрачност за спортни организации, достъпен за изтегляне тук:

 

https://www.eusport.org/files/IO3_GoodGovernanceSport_Handbook_design_compressed.pdf

 

Проект #GoodGovernanceSport - Добро управление в спорта, координиран от Асоциация за развитие на българския спорт - 590305-EPP-1-2017-1-BG-SPO-SCP/ е съ-финансиран по програма „Еразъм+“ Спорт на Европейската комисия /Стратегически партньорства в областта на спорта/ и е съвместно партньорство на 7 държави.

 

Проект #GoodGovernanceSport има за цел да намери начин за анализиране, събиране и промотиране на добри практики за подходяща видимост на взети и направени решения, отговорни органи и прозрачност на спортните организации в Европа и партньорските държави.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: #GoodGovernanceSport#, Асоциация за развитие на българския спорт
КоментариDelfina

Спринт
Други новини