БГ EN

Напусна ни Иван Йочев – ас спортната фотография

Снимка: Sportal.bg
Снимка: Sportal.bg
07-02-2021 17:04 | BGswim.com

 

Един от най-добрите спортни фотографи в България през последните 30 години Иван Йочев напусна този свят без време.


Само на 49 г.

Иван Йочев е запечатал чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния четвърт век. Неговите снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа.

През годините Йочев работи за вестниците "24 часа" и "7 дни спорт", както и за Sportal.bg.

 

Миналото лято Ванката осъществи една от мечтите си и направи авторската фотоизложба в София, която бе представена от "София – европейска столица на спорта" и Българския олимпийски комитет (БОК).


Сред присъстващите бяха великите спортни личности Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, Ренета Камберова, Живко Вангелов и др. Сред гостите блестяха и трите талантливи момичета - лица на "София – евростолица на спорта" Християна Тодорова, Александра Фейгин и Йоана Илиева, на които бяха посветени специални пана от изявите им като поведенчески модели и примери за подрастващите в инициативата.

 

Екипът на BGswim.com изказва своите дълбоки и най-искрени съболезнования на близките на Иван Йочев!

 

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Иван Йочев
КоментариDelfina

Спринт
Други новини