БГ EN

Министрите обсъдиха ваксинирането на спортистите за Токио

Снимка: ММС
Снимка: ММС
17-02-2021 19:32 | BGswim.com

 

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването Костадин Ангелов проведоха работна среща, на която обсъдиха ваксинирането на българските спортисти преди участието им на олимпийските игри в Токио.

Пандемичната обстановка у нас и по света би могла да осуети участието на родните спортисти в предстоящите състезания.

Ваксинацията значително може да помогне за провеждането на  безопасна и сигурна олимпиада.

Поради тази причина министър Кралев и министър Ангелов взеха решение за изработване на план за имунизиране срещу COVID-19 на спортисти и треньори.

Екип от експерти на двете министерства ще разработи детайлно предложение.

То ще бъде представено на федерациите, които ще изпращат спортисти на квалификациите за олимпийските игри, както и на самия турнир в Токио.


Около 11 000 състезатели от цял свят предстои да вземат участие на форума под петте преплетени кръга.

Все още стои открит въпросът дали да се допуснат зрители на състезанията. Това означава, че българските спортисти трябва да бъдат защитени от възможността да бъдат заразени с COVID-19, което от своя страна би възпрепятствало участието им в това най-престижно състезание.

 

"Само здрави атлетите ще могат да постигнат успехи и да донесат медали на България!“, заяви Ангелов и допълни, че  ваксинирането на българските спортисти ще бъде направено в най-кратки срокове.

 

По време на срещата присъстваха генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов,  Антоанета Боева -  директор на Дирекция „Спорт за високи постижения“ в ММС, Д-р  Стефан Стругаров, председател на медицинската комисия на БОК и д-р Георги Дамянов, изпълнителен директор на СБАЛТОСМ “Проф. Д-р Димитър Шойлев”.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: COVID-19, коронавирус, мерки, Токио
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини