БГ EN

Загубихме Жан Тушанов

19-02-2021 15:50 | Иван Цанов

 

In Memoriam

 

Днес нашият голям плувен приятел Жан Тушанов се отправи към вечността. Българското плувно движение загуби един голям човек от своите многобройни редици. Всичко го познаваха и уважаваха и не могат и не искат да повярват, че коварната болест го отнесе завинаги от нас. Бе истински радетел на българските плувни спортове. 

 

Жан Тушанов е роден през 1958 г. Запалва се от малък по плуването, като усвоява великия спорт в ЦСКА при Любомир Милковски и Дора Миронова.

 

Последствие завършва средното си образования в легендарното ЦСУ „Олимпийски надежди“ – София.

 

Дипломира се във ВИФ „Георги Димитров“ като треньор по плуване.

 

После придобива магистърска степен и в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ Свищов.

 

Той е многократен републикански шампион по подводно ориентиране и скоростно плуване с плавници и апарат в басейн. Постига и международни успехи в Италия, Австрия и Испания.

 

Бе мотор и ръководител на могъщия ветерански плувен клуб Sofia Masters.

 

Притежаваше изключителни организаторски качества и бе готов да помогне и помагаше на всеки плувец. Не се големееше, не парадираше, а действаше като гуру и модел на резултативността. Вероятно ефикасността му на мениджър ще опиша в някой мой труд по стопанско управление, тъй като той управляваше плувните си дела като за учебник.

 

Сбогом, приятелю! Бог да те прости!

 

Асоциацията на българските плувци и редакциите на BGswim.com и сп. „Плуване&Водна топка“ изказват своите искрени съболезнования на роднините, приятелите и познатите на починалия.  

 

N.B. Опелото и поклонението пред тленните останки на починалия ще бъде на 22 февруари (понеделник) 2021 г. от 12:00 часа в Храм „Покров Богородичен“ София (ул. „Г. Данчов Зографина“ № 2 – в близост до Руски паметник).    

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Жан Тушанов
КоментариDelfina

Спринт
Други новини