БГ EN

Георги Аврамчев: Някои хора ни забиха нож в гърба

Георги Аврамчев. Снимка: LAP.bg
Георги Аврамчев. Снимка: LAP.bg
23-02-2021 13:31 | bTV

 

Председателят на Българската федерация плувни спортове  Георги Аврамчев коментира пред bTV трите положителни проби.


„За мен е голям шок и изненада, че се получиха такива резултати, тъй като от две години на всички състезатели се дават еднакви витамини и досега са дали над 50 отрицателни проби.

Не доумявам как са се постигнали тези три положителни, но на първо четене  - не са на водещите състезатели. Говори, че има външна намеса. Самите състезатели, които са пълнолетни, са използвали препарат, който не е одобрен и никога не е съществувал в националния отбор - нито е даван, нито е купуван.

 

Най-добре могат да кажат самите уличени състезатели, когато се явят и дават обяснения пред Антидопинговата комисия.

 

Ние ще проведем собствено разследване, но искам да подчертая и да успокоя плувната общественост, че в последните две години състезателите са дали над 50 проби и всичките са отрицателни.

 

Имахме декември, януари февруари - от всички проби три са положителни. Това ме навежда на мисълта, че някой си е позволил да използва неща, които не разбира и не знае. В момента не мога да кажа, защото и аз съм шокиран. Но самите състезатели трябва да кажат кой, какво, защо", коментира Аврамчев пред bTV.

"Дисциплината не е нарушена, напротив - много стриктно се спазва. Съгласете се, че не можем да сложим някой да ги пази по 24 часа. Те са достатъчно зрели и пълнолетни. Ако реши някой състезател, всеки може да вземе странични стимуланти, както се е получило. Тук няма нищо общо с дисциплината.

 

Просто някои хора ни забиха нож в гърба. Не очаквам други положителни проби, защото съм 1000 процента сигурен, че всички продукти на водещи световни производители, които се дават, са проверени", каза още президентът на родната централа.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: плуване, допинг, Георги Аврамчев, БФПС
КоментариDelfina

Спринт
Други новини