БГ EN

Диана Петкова: Все едно се случва на мен

Снимка: Алекс Филипов
Снимка: Алекс Филипов
23-02-2021 18:58 | Димитър Василев

 

„Това са нашите момчета! Приемам всичко това все едно се случва на мен!“, написа рекордьорката Диана Петкова по повод допинг скандала с тримата й съотборници от националния отбор, с които тренира до Коледа преди да замине за САЩ като студентка в университета на Алабама.

„Нямаш друг избор и се доверяваш, доверяваш здравето, бъдещето и всяка една мечта! Някой от вас знае ли какво е да ти отнемат всичко, за което си се борил?, пита Петкова в групата на списание „Плуване водна топка във Фейсбук. - Някой от вас знае ли какво е да се събудиш един ден и хората, които са твърдяли, че ги е грижа за теб, да ти кажат: „Не исках да сте вие момчета, ама сега ще си носите последствията”?

 


„Ей така просто оставаш с отворена уста. Дори не знаеш от къде и какво са намерили в пробата. Знаете ли, тези момчета са на път да загубят бъдещето, за което са мечтали и са се борили с години?

Довериха се. Нямаха друг избор и сега „ще си носят последствията”.

 

Не мога да се побера в себе си, ами ако аз бях там?

 

Ами ако на мен бяха отнели всичко?

 

Повярвайте ми, те нямат друг избор, освен да бъдат на лагер с месеци и да си пият добавките.

Някои от нас дори нямаха право да тренират с личните си треньори, ако искаме да получаваме това, което заслужаваме! (Диана, както и Светлозар Николов са възпитаници на Ботко Трендафилов – б. р.)

Не забравяйте, това са нашите момчета!

Сега е момента, в който ще покажем, че наистина сме отбор!

Горе главите, с вас сме и ще се борим, дори това да ни струва всичко!“

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Диана Петкова, скандал, допинг
КоментариDelfina

Спринт
Други новини