БГ EN

Георги Аврамчев: Вярвам на момчета, от моя страна ще има пълно съдействие

Георги Аврамчев. Снимка: LAP.bg
Георги Аврамчев. Снимка: LAP.bg
24-02-2021 12:04 | Здравей, България - НОВА

 

„Вярвам и винаги съм вярвал на тези момчета. Случаят е много странен и загадъчен. Няма реално и логично обяснение. Ще проведем необходимото разследване. Призовавам всички компетентни органи да се включат. От моя страна ще има пълно съдействие. Аз съм човекът, който има най-голямо желание истината да излезе наяве и виновният или виновните да бъдат наказани”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по НОВА Георги Аврамчев, председател на УС на Българската федерация по плувни спортове. 

 

По думите му е възможно, но е малко вероятно, друг състезател или някой от персонала умишлено да сложи допинг в чашите на националите ни.

 

„Всички състезатели знаят какви медикаменти взимат. Те се приготвят от доктор. Работим с конкретния лекар от 3 години и му вярвам. Когато се взимат проби, се дава протокол, като всеки собственоръчно описва какво пие. Някои от тях са приемали по 36 хапчета, но не от различни видове. Просто ако трябва да се вземе 8 милиграма, а едното хапче е 1 милиграм, то се взимат 8”, поясни Аврамчев.

 

И допълни, че пробите са изпратени за изследване във Виена.

 

„Ако един път не се явиш на допинг, получаваш жълт картон. Ако това се случи втори път – получаваш автоматично наказание, без да са те изследвали. Никога не сме давали забранени вещества, за да се притесняваме, че нещо може да се случи”, заключи Георги Аврамчев.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: плуване, допинг, Георги Аврамчев, БФПС
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини