БГ EN

Лекарят на плувците: Даваме само одобрени от МОК добавки

24-02-2021 15:08 | bTV

 

Лекарят на националния отбор по плуване Любомир Петров е категоричен, че на националите се дават само одобрени от Международния олимпийски комитет добавки за въстановяване.

 

 Подчерта, че състезателите са знаели какви хапчета приемат, а бройката им не е шокираща.


"Става въпрос за общо 33 таблетки. Това не са 33 различни препарата. 10 са различните препарата. Освен това са разделени на две възрастови групи. Не ги делим на мъже и жени. Вътре има само нормални съставки на храната.

Получават се голяма бройка при някои от хапчетата, защото става въпрос за естествени съставки на храната, които се приемат в грамове. Като имате половин грам в едно хапче, за да получите препоръчваните 10 грама от верижно разклонение аминокиселини...

Всеки състезател по-сериозен знае за какво става дума. Ние даваме само 8 гр. Това са 16 таблетки. Ние даваме само 14”, заяви той пред bTV и добави:


"Всички кутии на лекарствата са изложени пред състезателите. Много пъти правим разпределянето пред тях. Разпределят се за едната и другата група брой чаши. Всеки от тях взима на случаен принцип. Много рядко се случва, ако някой си е забравил, да му се носи специално.

Не са 20 човека на една и съща схема. Имаме по-възрастни и по-млади. Взимат едни и същи чашки.

По Международния олимпийски комитет има позиция за добавките. Това, което сме давали, може да го сравните с позицията. Ние се ръководим изцяло от нея.”

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Любомир Петров, плуване, допинг, скандал
КоментариDelfina

Спринт
Други новини