БГ EN

Кристиян Минковски: Все още нямам обяснение

Снимка: Ивелин Солаков
Снимка: Ивелин Солаков
24-02-2021 15:51 | bTV

 

Треньорът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски все още няма обяснение как в кръвта на трима от възпитаниците му е попаднал анаболният стероид станозолол, който е в забранения списък на Международния олимпийски комитет.

 

За положителните проби на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов се разбра вчера, като правата им бяха спрени временно от Националния антидопингов център.

 

Самите плувци заявиха, че не са взимали нищо самосиндикално и извън даденото им от лекаря на тима д-р Любомир Петров, който слагал препаратите в пластмасови чашки и им ги раздавал. Бройката се оказа доста внушителна - 36 хапчета на ден!

 

"Това, което съм казал е да си спомнят всичко, което са взимали, извън схемата на доктора. Някъде там би могло да има такъв препарат. По тяхна информация те не са взимали.

 

По моя също. Моята информация идва от техните данни. Нямам обяснение. Минаха повече от 24 часа. За мен трябва да свърши докрай цялата процедура", заяви пред bTV Минковски.

Уличените плувци обясниха, че той им е казал, че може да са поели станозолола чрез протеинови барчета, паста за зъби или капки за нос.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Кристиян Минковски, допинг, скандал
КоментариDelfina

Спринт
Други новини