БГ EN

Треньорката на Баблаков: Вярвам му!

25-02-2021 08:48 | times.bg

 

Цветанка Дилова  - личната треньорка на Здравко Баблаков – един от тримата уличени с допинг плувни национали, коментира скандала. Категорична е, че с възпитаникът й в търновския Боляри 2009 не може да вземе старинни стимулиращи вещества на своя глава.

“Случи се това, което най-малко очаквах. Досега той не е имал никакви проблеми, докато се е подготвял в клуба. От година и половина е на централизирана подготовка в София или в лагерите в Белмекен. 

 

От 10 години съвместно работим със Здравко, като сме изградили голямо доверие и не мога да допусна, че той на своя глава ще вземе нещо странично извън това, което докторът на националния отбор в лагера е назначавал”, коментира Дилова.

 

“Винаги, когато се прибере в Търново след лагер, правим анализ и разговаряме. Последният път, когато се върна от лагера в Белмекен през януари, се оказва, че се храни добре, но отслабва и няма сила да плува. Това още веднъж ме навява на мисълта, че наистина има нещо във възстановителните витамини, както ги наричат!”


Цветанка Дилова  е убедена, че някой друг може да е дал препарати на тримата състезатели.

“Един и същ анабол намират и в тримата национални състезатели – Здравко, Светлозар Николов и Благой Панайтов. Просто не мога да си обясня как и у тримата се открива един и същ анабол! Би било хубаво абсолютно всички състезатели, които са били на подготовка по това време, да им се направи този тест”, разсъждава още треньорката по плуване на Здравко Баблаков.

По думите й, на един път им давали 36 хапчета в чашка. “Когато те питали какво е това, им казвали: витамини без опаковките, че е по- удобно така”.

Не изключвам да е саботаж , коментира още разстроена Цветанка Дилова.

“Аз му вярвам и не мога да си представя, че той ще приеме странични медикаменти извън това, което докторът на националния отбор му предписва. Не съм очаквала , че така ще приключи неговата кариера, след като стана държавен шампион!”

Наказанието за употреба на анаболни стероиди е лишаване от състезателни права за четири години.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Здравко Баблаков, плуване, допинг, скандал
КоментариDelfina

Спринт
Други новини