БГ EN

Епитропов дебютира с рекорд и титла за новия си американски тим (видео)

Любомир Епитропов (вляво)
Любомир Епитропов (вляво)
28-02-2021 10:00 | Василен Димитров

 

Един от асовете на българското плуване Любомир Епитропов дебютира с рекорд и титла за новия си американски отбор – университета на Тенеси.

 

В Колумбия на решителните битки на зоналната квалификация за участие на финалите на студентския шампионат на NCAA търновецът триумфира на 200 ярда бруст с 1:52,69 мин.

Времето е на 8 стотни от норматив „А“ за плуване във висшия ешалон на щатските университети.

 

 

Директно се класират първите 30 състезатели. Предстои да бъдат актуализирани резултатите от всички състезания през уикенда. Към момента се движи в десетката.

Иначе на 200 ярда бруст най-доброто постижение на Епитропов в дисциплината бе 1:54,32 мин. - от миналия март.

В сериите националният рекордьор плува за 1:54,34 мин. Новият най-добър резултат на Епитропов е и рекорд на университета в Тенеси в дисциплината.

До момента върховото постижение бе 1:53,58 мин. на Матю Дънфи от 2018 г.

 

На 100 ярда бруст Епитропов завърши пети с 54,93 сек. Университетът на българина се нареди на трето място в класирането с 850,5 т. 


Любо, който у нас се състезава за Вихрен (Сандански) под ръководството на Николай Вакареев, се премести преди няколко месеца от Източна Каролина, след като в стария му университет закриха плувната програма.


През април ще направи опит да участва на силно състезание в САЩ на голям басейн, за да покрие олимпийски „норматив „А“ на 200 м бруст, до който бе много близо на два пъти по време на държавното първенство преди Коледа в София.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Любомир Епитропов
КоментариDelfina

Спринт
Други новини