БГ EN

Аврамчев: Няма да позволим да отнемат труда на момчетата

Георги Аврамчев. Снимка: LAP.bg
Георги Аврамчев. Снимка: LAP.bg
04-03-2021 15:51 | Sportal

 

Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев иска състезателите от националния отбор по плуване да бъдат оставени да се готвят на спокойствие за предстоящото европейско първенство и олимпийските игри в Токио.

Днес на извънредно заседание на Управителния съвет на федерацията не бяха направени промени в треньорския и лекарския щаб след трите положителни допинг проби за станозолол на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

 

В последните дни многобройни призиви за оставки на главния мениджър Кристиян Минковски и лекаря на отбора Любомир Петров и промени имаше от много страни в плувните среди, включително и от Антъни Иванов, който има “А” норматив за Олимпиадата в Токио на 200 метра бътерфлай.

“Подготовката ще продължи по план – всички национални състезатели, които по план е трябвало да бъдат на “Дианабад”, са там. Подготовката продължава по план. Няма да позволим на никой да отнеме труда на момчетата и да провали участието им на Олимпиадата.

 

Българска федерация по плуване в момента има три квоти, надявам се да станат пет или шест. Ние сме длъжни да осигурим на нашите състезатели максимални условия да довършат подготвката и да представят себе си и България на този най-голям форум – олимпийските игри”, коментира Аврамчев.

 

С “А” квоти за Игрите в Токио са още Йосиф Миладинов (100 метра бътерфлай) и Калоян Левтеров (200 метра гръб), които в момента продължават да тренират на басейн “Диана”.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: плуване, допинг, Георги Аврамчев, БФПС
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини